Videoovervågning til butikker og andre virksomheder

24 maj 2021 Astrid Pedersen

Er du træt af hver eneste måned at skulle bogføre svind som følge af tyveri i din butik? Så kan du overveje at sætte videokameraer op på strategiske steder og dermed skabe effektiv overvågning af forretningen.

Hvordan opsætter jeg videoovervågning i min butik?

Hvis du ønsker at overvåge din butik ved hjælp af et eller flere overvågningskameraer er det vigtigt at du tager højde for kameraets rækkevidde.

Med et såkaldt dome kamera, som opsættes i loftet og som har en overvågnings radius på 360 grader, kan du muligvis skabe et flot overblik over hele lokalet. Men varefag kan komme i vejen for dit overvågningskamera og skabe blinde vinkler.

Derfor kan det være nødvendigt at opsætte supplerende kameraer som kan fange de steder som ikke er dækket af dit dome kamera i loftet.

Der ud over kan du med fordel opsætte videoovervågning – for eksempel i form af de populære udendørs bullet kameraer – uden for din butik så også facaden og indgangs partiet er dækket.

På den måde kan du fange eventuel hærværksmænd eller indbrudstyve som kan ødelægge din forretning i nattens mulm og mørke. Og så kan udendørs kameraer være med til at give vagter et fingerpeg om hvor butikstyve er på vej hen hvis de slipper ud efter at have begået deres ugerning.

Hvad er reglerne for videoovervågning i erhvervsmæssig sammenhæng?

Hvis du vælger at opsætte videoovervågning i din virksomhed er det vigtigt at du sørger for at skilte med det. Det skal man nemlig ifølge gældende dansk lov.

Med tydelig mærkning samt synligt opsatte overvågningskameraer vil du samtidig kunne skabe effektiv forebyggelse i kraft af den afskrækkende effekt. Og så kan du måske undgå nogen sinde at få brug for dine video optagelser.

Hvis du leder efter udstyr og tilbehør til videoovervågning kan du finde det i den online shop på dkkamera.dk.

Flere Nyheder