Sådan kan du lære at lave din egen øl

By:

I takt med at der de seneste par år er kommet en masse nye spændende specialøl på markedet fra de mange nye microbryggerier, der er startet. Det har gjort, at der er en masse der har haft lyst til at starte deres egen ølbrygning hjemme. Det har medført at der er mange nye butikker, der sælger bryganlæg og de nødvendige ingredienser, man skal bruge for at brygge øl. Det er fra simple startssæt til mere avanceret brygudstyr. Det sjove og spændende ved at brygge sin egen øl er, at det er en hobby der kombinere på bedste vis teknik og praktisk erfaring. Du skal vide hvordan et bryganlæg virker, samtidig med, at du skal have kendskab til de forskellige ingredienser og hvordan de smager og påvirker hinanden i øllet.

Hvor kan du lære at lave øl?

Der er flere måder du kan lære at brygge øl på. Der findes ølkurser, hvor du på en eftermiddag og aften kan lære det basale om ølbrygning. Der er kurser for begyndere og øvede. Husk at sørge for at du bliver hentet. Du får den øl med hjem du har brygget i løbet af dagen.

Udover kurser findes der en stor mængde bøger der ikke alene fortæller hvordan du brygger øl, men også øllets historie, hvordan du bedst servere øllet så smagen kommer bedt til sin ret og hvordan forskellige lande brygger deres øl. Der er stor forskel på hvordan de enkelte lande har brygget og brygger deres øl.

Butikkerne som sælger brygudstyr og ingredienser er også en sand kilde af viden og kan råde og vejlede dig til, hvordan du bedst kan brygge din øl og prøve nye og spændende smagsvarianter.

Sidst men ikke mindst findes der et utal af videoer, der viser hvordan man brygger øl. Både enkelte opskrifter til mere avanceret brygningsmetoder. 

Posted in: ølbrygning