Oplev naturvidenskab på tæt og inspirerende hold hos Science Museerne i Aarhus

05 januar 2022 Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Måske lyder Science Museerne som et rimeligt tørt sted at besøge. Men det er det faktisk på ingen måde. Der er nemlig gjort meget for at formidle om naturvidenskaben, så både børn og voksne bliver fascinerende og inddraget af det. Det er derfor oplagt for dig at besøge en eller flere af museets afdelinger, næste gang du er i Aarhus. 

Først og fremmest kan du besøge Steno Museet, der formidler bredt om naturvidenskab. De har forskellige skiftende udstillinger, der kommer meget bredt omkring i forhold til naturvidenskab. Det er for eksempel udstillinger om kroppen, om kendte videnskabsmand og -kvinder, om naturen, planter, dyr og om stjernerne. De har et stort planetarium, hvor der er foredrag og film om stjernerne. Der vil altså være rig mulighed for at finde et emne, der fascinerer dig, som du kan dykke ned i. Læs mere på https://sciencemuseerne.dk/ 

image

Kig på planter og stjerner på Science Museernes andre afdelinger 

Udover Steno Museet dækker Science Museerne også over Botanisk Have, Ole Rømer Observatoriet og et herbarium. De er selvfølgelig alle mere opdelte efter et bestemt emne, og du kan derfor fordybe dig i et af emnerne, når du besøger dem.

I Botanisk Have, hvor der er gratis adgang, kan du både se de mange forskellige planter uden for og ikke mindst de smukke eksotiske planter inde i væksthusene. Dermed kan du altså virkelig blive klogere på de forskellige former for planter. Det er perfekt at gå rundt mellem bedene på en varm dag og nyde de mange forskellige planter. 

På Ole Rømer Observatoriet har du mulighed for virkelig at fordybe dig i viden om stjernerne. Om aftenen kan du bruge deres store teleskop til at se på stjernehimlen. Det er en oplevelse, der både vil være spændende for voksne og børn. Der behøver du ikke at være særlig interesseret i stjerner for at finde det interessant. 

Flere Nyheder