Kan man få bugt med angsten?

By:

Der findes utroligt mange typer af angst.

Nogle gange ender man med at lave overlap til fobier, som kan være udslagsgivende for, at man får angstanfald, eller man udviser symptomer på generaliseret angst, men man kan også have angst for nogle specielle ting.

Man kan have socialangst, præstationsangst, præsentationsangst, angst for det ukendte og meget mere.

Her er der også tale om gradbøjninger af angst, for angst kan både være den brugbare, hvor man bliver bange for noget specifikt, som reelt er en fare, som kroppen og sindet advarer en mod, som man enten skal kæmpe mod eller stikke af fra.

Så er der den angst, der opstår i situationer, man ikke kan lide, som netop kan være eksamensangst eller angst for at skulle holde en præsentation.

Den slags angst kan bero på, at man har oplevet et tidligere traume i livet, som har sat sig som en gigantisk angst, end hvad det egentlig skulle have været.

Det er jo kun godt at være spændt og nervøs, for det kan gøre, at man yder det bedste i en situation, men ender man et sted, hvor man er er decideret bange for noget bestemt, så klapper går ned, så skal man arbejde med det.

Der er dog også den angst, som føles helt ubegrundet, som aktiveres af forskellige årsager og som ikke kommer af kæmp eller flygt-tankegangen.

Man får koldsved, svært ved at trække vejret, man kan ikke koncentrere sig, man mister appetitten, og man får måske kvalme og mere til.

Og der er ikke umiddelbart nogle farer på færde.

Det er den slags angst, der sidder psykologisk i en og kan være nedarvet eller kommet af sig selv.

At komme med en kur mod den slags er nok svært at give, specielt hvis angsten sidder dybt og har været der længe, men man kan sagtens lære at leve med det.

Posted in: angst