En vigtigt opgave som assistent for en tandlæge

26 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
En vigtigt opgave som assistent for en tandlæge

Man kalder det tandlægeassistent, klinik assistent, højre hånd for tandlægen, men i og for sig besidder denne hjælper en vigtig rolle for, at tandlægen kan udføre sit arbejde bedst muligt.

Som fast tandlæge i århus kan man blandt mange flere steder i landet få brug for en assistent til at hjælpe sig, men i dette eksempel bliver vi lige i Danmarks næststørste by.

At være assistent for en tandlæge er på ingen måde en andenrangs-opgave, og det er ikke, fordi den slags folk ender der, fordi de ikke havde evnerne til at blive tandlæge, men fordi de simpelthen trives i den opgave.

Det er også en vigtig opgave, hvor man skal holde overblikket, have mange bolde i luften og holde styr på sig selv, samtidig med man hjælper akut og planlagt med tandlægen om at udføre sit arbejde – og altid med et smil på.

Helst skal denne assistent gerne kunne se et skridt fremad i processen og være parat til at assistere der, men man må hellere ikke være for langt foran og da slet ikke bagud, da man skal følges ad i denne arbejdsproces.

Det er faktisk lidt at sammenligne med at afvikle et event, hvor hovedmageren her skam er tandlægen, der har ansvaret, men tandlægeassistenten skal arrangere alt med udstyr, gøre klar, hente ting, forberede, skrive ned og meget andet.

Sammenligner man det med et sygehus, så vil lægerne også sige, at de ikke kunne klare deres arbejde, hvis det ikke var for alle sygeplejerskerne, der dagligt hjælper til og skal klare virkelig meget nu om dage.

Så det er virkelig et ærværdigt erhverv at være tandlægeassistent, og det er ikke bare alle, der kan blive det, hvorfor det netop også er en særskilt uddannelse at gå den vej.

Men er man først endt som assistent for en tandlæge, så bliver mange også i faget.

Flere Nyheder