Bør man altid få foretaget gulvafslibning ved indflytning?

29 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke sikkert, at der er behov for at få lavet en gulvafslibning på alle eller udvalgte trægulve, når man flytter ind et nyt sted, og det kan komme an på flere faktorer.

Her tænker vi for resten på, når man flytter ind et nyt sted som privat person, og ikke når man er erhvervskunde, der skal ind i nogle nye kontorbygninger.

Man skal i den forbindelse se på, hvordan man har overtaget den givne bolig, for det kan jo være alt fra, at man har købt nyt hus, at man har lejet sig ind i en lejlighed, bor til leje hos andre mennesker eller måske har købt en andelslejlighed – eller noget helt andet, hvor der er trægulve.

Der eksisterer mange boligforhold nu om dage.

En udlejer har måske skrevet ind som krav i en lejekontrakt, at den fraflyttende part skal sørge for at slibe trægulvet ned ved fraflytning, hvorfor det ikke kan betale sig at gøre det igen, når man er den tilflyttende part.

Måske foretrækker udlejer også at bruge et sædvanligt firma til at foretage den gulvafslibning, fordi de har gode erfaringer med dem, og så har man ikke valgfrihed her.

Bor man til leje hos andre, så er det nok boligens ejer eller ejere, der selv vil bestemme, om der skal slibes gulve ned eller ej.

Måske vil de så betale det hele, eller man deler halv skade eller lignende angående betaling for en gulvafslibning.

Har man købt sit eget hus, så skal man nok selv regne med at betale og finde nogle, der gider udføre den gulvafslibning.

I dette tilfælde gælder det specielt, hvis man har at gøre med noget, der minder om et håndværkertilbud.

Er man en del af en boligforening eller deler en lejlighed med andre, så skal man nok lige aftale med de andre parter, om man får udført en gulvafslibning eller ej. Der kan jo være bestemmelser til den slags.

Flere Nyheder